Welke aandelen kopen?

Het is een andere markt dan begin 2019. Welke aandelen kopen is dan de grote vraag. ABN AMRO, Nintendo of BAC of misschien Tesla?

Het is een meer hakkelen, voorzichtiger omgeving. Dat is echter geen slechte zaak. Na een vrijwel ononderbroken rally na de verkiezingen hebben verschillende aandelen een terugval gekend die aantrekkelijkere instapmogelijkheden biedt. Anderen hebben gewoonweg niet het krediet gekregen dat ze van de markt hadden gekregen.

Hoewel er over het algemeen redenen kunnen zijn om voorzichtig te zijn – hogere rentetarieven, zorgen over de handelsoorlog – zijn er ook meer mogelijkheden.

Dit ziet er meer en meer uit als een “beurskiezersmarkt”. Voor die stockpickers zijn hier 10 aandelen te kopen die er bijzonder aantrekkelijk uitzien.
Brokers vergelijken

telefoon met aandelen applicatie

Exxon Mobil (XOM)

Prestaties van het afgelopen jaar: 3.9%

Ik ben net zo verbaasd als iedereen dat Exxon Mobil Corporation (NYSE:XOM) deze lijst maakt. Ik ben al lang sceptisch over XOM. De interne hedge tussen upstream- en downstreamactiviteiten maakt Exxon-aandelen tot een verrassend slecht spel op de hogere olieprijzen. Over het geheel genomen, leidt het XOM om vrij rangebound te blijven – zoals het voor fundamenteel een decennium nu is geweest.

Met een dividend van meer dan 4% en een 14,5 maal de forward priceearnings (P/E) multiple ziet het aandeel Exxon Mobil eruit als een waardespel. Ondertussen, voorspelt het beheer dat de inkomens tegen 2025 kunnen verdubbelen, toevoegend een bescheiden de groeicomponent aan het verhaal. Het kan dus lonen om snel aandelen te kopen.

Uiteraard bestaat het risico dat het management van Exxon te optimistisch is. De jaren van underperformance met betrekking tot edelen zoals het Bedrijf van Chevron (NYSE: CVX) en zelfs plc van BP (ADR) (NYSE: BP) hebben het vertrouwen van de markt uitgehold. Als Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) een ware electri-0 autorevolutie kan leiden, kan dat ook de vraag en de prijsstelling in de toekomst beïnvloeden.
Makelaars vergelijken

Nathan’s Famous (NATH)

Prestaties in het afgelopen jaar: -15,5 %.

In deze markt lijkt het aanraden van een restauranthouder, laat staan een hotdogrestauranteigenaar, op zijn best dom. Maar er is een sterke stierenkwestie voor Nathan’s Famous, Inc. (NASDAQ: NATH).

NATH, ook, heeft gezien een gestage daling sinds eind 2018. De voorraad raakte een 52 weken (en een hoogte van alle tijden) hoog iets meer dan $100 in Juli 2018. Het is sindsdien gekomen neer ongeveer 30%, nog is het verhaal niet werkelijk dat alles veel veranderd.

De fiscale Q3 inkomens in Februari waren stevig. De overeenkomst van het bedrijf met John Morrell, die het product van Nathan voor kleinhandelsverkoop en de verrichtingen van de Club van SAM vervaardigt, biedt reusachtige marges aan, terwijl zijn bodemlijn blijft groeien. De verkoop van Foodservice neemt eveneens toe.

De restaurantactiviteiten zijn choppier geweest, maar het blijft winstgevend. Het “meestal in franchise gegeven” model is daar vergelijkbaar met dat van Domino’s Pizza, Inc. (NYSE: DPZ) en Yum! Merken, Inc. (NYSE: YUM), onder andere, die allen goed boven de markt multiples worden.

Alles bij elkaar genomen, heeft Nathan een aantrekkelijk licentiemodel, dat gebruik maakt van de groei van de inkomsten over de operationele ondernemingen heen. En toch, bij 13x EV/EBITDA, de voorraadhandel bij een significante korting aan edelen.
Makelaars vergelijken

Bank of America (BAC)

Prestaties in het afgelopen jaar: 3,8%. Welke aandelen kopen? Dat bepaal jij, lees verder.

Bank of America Corp (NYSE: BAC) handelt in de buurt van de hoogste niveaus sinds de financiële crisis en heeft vanaf de dieptepunten in juli 2016 meer dan 100% bereikt. De handel is een beetje choppier van laat – geen verrassing voor een macro-gevoelige voorraad in deze markt – en er is een geval, misschien, om op een beter ingangspunt te wachten.

Maar ik hou al een tijdje van BAC aandelen en, zoals ik al eerder schreef, zie ik nog geen reden om me terug te trekken. De winstgroei zou in de nabije toekomst solide moeten zijn, gezien de stijgende rentetarieven en een sterke economie.

BofA zelf heeft de afgelopen jaren goed gepresteerd. Het kredietprofiel van het bedrijf is solide en de voorraad heeft het beter gedaan dan andere grote banken zoals JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM). En de belastinghervorming en de versoepeling van de kapitaalbeperkingen betekenen dat er ook een grote dividendverhoging op komst is.

En ondanks de grote oplage is het niet alsof BAC duur is. De voorraad handelt nog steeds op minder dan tien keer 2019 EPS schattingen. Tenzij de economie snel naar het zuiden draait, lijkt dat te goedkoop. Het lijkt er dus op dat de grote run in Bank of America nog niet voorbij is.
Makelaars vergelijken

Bron: Blindvoorraad

Roku (ROKU)

Prestaties in het afgelopen jaar: 71,8%.

Roku Inc (NASDAQ:ROKU) is ongetwijfeld het meest riskante aandeel op deze lijst. En er is zeker reden tot voorzichtigheid. Het bedrijf blijft onrendabel, zelfs op basis van een Aangepaste EBITDA-basis. Een 9x EV/omzet multiple is niet goedkoop.

Maar met meer dan 28 miljoen actieve gebruikers is Roku een snelgroeiend platform dat zijn hoog-achtige multiple verdient. Dit jaar, kijkt Roku om een echt inhoudsecosysteem te bouwen – en vanuit een abonneestandpunt, heeft reeds Charter Communications Inc (NASDAQ: CHTR) overtroffen en sleept slechts Inc. van AT&T. (NYSE: T) en Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA).

Opnieuw, is dit een zeer riskant spel – maar het is ook een hoge-beloning kans. Welke aandelen kopen is hiermee dus gedeeltelijk beantwoord.

De marges in het platformsegment zijn zeer aantrekkelijk en zouden Roku in staat moeten stellen om relatief snel winstgevend te worden. Internationale markten blijven grotendeels onbenut. Er is een reden om te wachten op een beter instapmoment, of verkoop van putten. Maar ik hou van ROKU op deze niveaus voor het groei/hoog risico deel van de portefeuille van een belegger.
Makelaars vergelijken?

Braunschweig (BC)

Prestaties in het afgelopen jaar: -13%.

Onderaan 13% tijdens het afgelopen jaar, is het Bedrijf van Brunswick (NYSE: BC) gepast voor een ontsnapping. De fabrikant van de boot, de motor en de geschiktheidsmateriaalfabrikant drijft rond $51 handel, en ondanks een roeierijsector die van laat heeft gebruld, is de industrieleider meestal weggelaten. Welke aandelen je ook koopt zorg ervoor dat er spreiding zit in verschillende gebieden.

De inspanningen om een geschiktheidszaken uit te bouwen hebben gemengde resultaten gehad en kunnen het scepticisme van enkele markt naar de voorraad steunen. Maar Brunswick spint nu die zaken weg, terugkomend om een roeien zuiver-spel te zijn.

Het cyclische risico is het vermelden waard, en er zijn vragen over de vraag of de duizendjarigen dezelfde ijver voor roeien als hun ouders zullen hebben. Maar bij negen keer voorwaarts EPS, met inkomens die nog met dubbele cijfers groeien, BC is BC gemakkelijk de moeite waard die risico’s, maar bij negen keer voorwaarts EPS, met inkomens die nog met dubbele cijfers groeien.

En als de voorraad definitief door weerstand kan breken, schijnt een doorbraak naar $70 plus $70 waarschijnlijk.

Pfizer (PFE)

Prestaties in het afgelopen jaar: 17%.

Weinig investeerders houden op dit moment van de farmaceutische ruimte – of zelfs van de gezondheidszorg als geheel. Maar temidden van die negativiteit, Pfizer Inc. (NYSE: PFE) kijkt vergeten.

Dit is nog steeds de meest waardevolle drugsproducent ter wereld. Het handelt bij enkel 13 keer door:sturen EPS, een veelvoud dat winsten voorstelt zal fundamenteel vlak in eeuwigheid blijven. Om het af te maken, biedt PFE een 3.4% dividendrendement aan.

Uiteraard zijn er hier risico’s aan verbonden. De prijszetting van de drug blijft onderworpen aan politiek onderzoek (hoewel de schijnwerper van laat lijkt te zijn verduisterd). De omzetgroei is de laatste tijd afgevlakt.

Maar Pfizer groeit nog inkomens, met aangepaste EPS die vorig jaar 1.3% en begeleiding toenemen die een gelijkaardige verhoging dit jaar voorstellen. Tom Taulli haalde eerder drie redenen aan om voorraad Pfizer te kopen – en ik denk hij het over recht heeft.

Makelaars vergelijken

Valmont Industries (VMI)

Prestaties in het afgelopen jaar: -4,3%.

Valmont Industries, Inc. (NYSE: VMI) biedt een gediversifieerde portefeuille aan – en over de hele linie zijn de zaken de laatste tijd relatief zwak geweest. De irrigatieactiviteiten zijn getroffen door jaren van dalende landbouwinkomens. De structuren van de steun die voor nut en wegen worden vervaardigd hebben de veranderlijke vraag toe te schrijven aan ongelijke overheidsuitgaven gezien. De zwakte van de mijnbouw heeft ook gevolgen gehad voor de kleinere bedrijven in Valmont.

Valmont is een cyclisch bedrijf waar de cycli gewoon niet veel in het voordeel van het bedrijf zijn geweest. Maar toch zou dat moeten beginnen te veranderen. 5G en het toenemende gebruik van draadloze communicatie zou het bedrijf moeten helpen bij het zakendoen met mobiele telefoonbedrijven.

De vraag naar irrigatie moet op een gegeven moment bijna terugkomen. En een mogelijk infrastructuurplan van de Trump Administration zou ook Valmont ten goede komen.

Zorgen over de tarieven op staal hebben waarschijnlijk VMI geraakt, en stuurde het terug naar ondersteuning onder de $150. Maar veel van Valmont’s contracten zijn “doorvoer”, wat de directe impact van die hogere kosten op het bedrijf zelf beperkt. Ondanks de ongelijke vraag is de winst per aandeel (EPS) gestaag gegroeid, en dit zou ook in 2019 moeten gebeuren.

En toch handelt VMI tegen een aantrekkelijke 16x multiple – een multiple die suggereert dat Valmont dichter bij de top van de cyclus staat dan de onderkant. Dat lijkt onwaarschijnlijk, en naarmate de inkomsten stijgen en de multiples zich uitbreiden, heeft VMI een duidelijk pad naar opwaartse spiraal.
Makelaars vergelijken

American Eagle Outfitters (AEO)

Prestaties in het afgelopen jaar: 16,5%.

De Amerikaanse Uitrusters van de Adelaar (NYSE: AEO) is ̩̩n van de, als niet de, beste voorraden in kleinhandels Рen dat is vriendelijk van het probleem. Met name de detailhandel in winkelcentra is de afgelopen jaren een zeer moeilijke ruimte geweest. En het is niet alleen het effect van Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) en andere online retailers. Het verkeer blijft dalen, waardoor de verkoop onder druk staat en de concurrentie op het gebied van prijzen hevig is, met alle gevolgen van dien voor de marges.

Maar American Eagle heeft het tot nu toe vrij goed overleefd, waardoor de comps positief en de inkomsten stabiel zijn gebleven. En toch handelt deze voorraad, ook, bij rond 13.6x EPS, die zijn netto contant geld steunt. En de Amerikaanse Adelaar heeft een aas in het gat: zijn aerie lijn, die aan een razend tempo blijft groeien.

De bralettes van het bedrijf en andere producten van het bedrijf nemen duidelijk aandeel van L Brands Inc (NYSE: LB) eenheid Victoria’s Secret. En de elektronische handelsgroei in die zaken, en voor Amerikaanse Adelaar als geheel, stelt een capaciteit voor om de intense druk op wandelgalerij-gebaseerde detailhandelaars te ontwijken.

In het kort, gaat de Amerikaanse Adelaar nergens heen. Er is hier genoeg om voor te stellen dat American Eagle de groei kan uitlokken, en een 2,48% dividend levert ondertussen een inkomen op.

De voorraad krijgt reeds terug, zijnd één van enige op deze lijst met een positieve grafiek in de loop van het afgelopen jaar, en de voorraad AEO zou goed moeten blijven presteren. Op langere termijn is er nog steeds ruimte voor een consistente groei en meer opwaartse druk.
Makelaars vergelijken

United Parcel Service (UPS)

Prestaties in het afgelopen jaar: -4,3%.

United Parcel Service, Inc. (NYSE: UPS) gaat moeten besteden om capaciteit toe te voegen, en in deis ook de ruimte, er is de altijd aanwezige dreiging van Amazone. Maar UPS is een diepgewortelde leider, samen met concurrent FedEx Corporation (NYSE: FDX), en het kan in het slechtste geval naast Amazon bestaan. De algemene groei van de elektronische handel zou de vraag moeten blijven doen toenemen; er is genoeg ruimte voor meerdere spelers op de wereldmarkt.

Ondertussen, de verkoop en de voordelen van de belastinghervorming betekenen dat UPS nu slechts 13 keer de consensus EPS-raming van de analisten voor 2019 verhandelt. En het aandeel levert een gezonde 3,44% op. Beleggers zien duidelijk het risico dat de groei zal vertragen, maar de aandelen van UPS worden geprijsd alsof die vertraging gegarandeerd is.

Reacties zijn gesloten.