Microsoft koopt 20 startups voor 9,1 miljard in 2019 (informatie)

Microsoft heeft in 2019 9,1 miljard dollar uitgegeven aan 20 startups in 2019.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) had in het fiscale jaar 2019, dat op 30 juni eindigde, een uitgavenstroom voor overnames. De technologiereus verwierf 20 opstarten, die het $9.1 miljard kosten.

Overnames

Het jaarverslag van het bedrijf over 2019, dat op 16 oktober werd gepubliceerd, onthulde dat 2019 het derde grootste jaar van Microsoft is voor overnames, zowel wat betreft een aantal deals als de uitgaven sinds 2003, toen het bedrijf informatie over fusies en overnames begon op te nemen in zijn jaarlijkse archivering.

In de afgelopen 16 jaar heeft het bedrijf meer dan 9 miljard dollar uitgegeven en nog maar twee keer ten minste 20 overnames gedaan.

Goed voor de aandelenprijs van Microsoft

De aandelenprijs gaat omhoog dankzij de juiste keuzes van Microsoft. De grafiek geeft aan, dat Microsoft het grootste acquisitiejaar had in 2017, toen het een sociale netwerksite LinkedIn kocht voor 26,2 miljard dollar.

Dit werd gevolgd door het belastingjaar 2015, toen het bedrijf het Finse consumentenelektronicabedrijf Nokia overnam voor 7,2 miljard dollar, de op drie na grootste overname van het bedrijf tot nu toe. Dankzij deze aankopen gaat de beurswaarde omhoog.

Microsoft heeft ook grote uitgaven gedaan in 2008, toen het een in Seattle gevestigd digitaal reclamebureau aQuantive kocht voor 6,3 miljard dollar, en in 2012, toen het een internetcommunicatieplatform Skype kocht voor 8,5 miljard dollar, de op een na grootste aankoop in zijn geschiedenis.

GitHub overname

Voor het belastingjaar 2019 kocht Microsoft een diverse groep bedrijven, waaronder die op het gebied van onderwijs, het internet van de dingen en kunstmatige intelligentie.

Opvallend van de 20 overnames is de GitHub deal van 7,5 miljard dollar, die 82 procent van de uitgaven van het bedrijf voor het jaar uitmaakt.

In zijn brief aan de aandeelhouders, die samen met het jaarverslag van het bedrijf voor 2019 werd uitgebracht, zei Microsoft CEO Satya Nadella dat de GitHub overname naar verwachting de ontwikkelaars in staat zal stellen om de ontwikkelaar van het bedrijf in staat te stellen zijn eigen tools en diensten aan een nieuw publiek aan te bieden.

“Op 25 oktober 2018 hebben we GitHub, Inc. overgenomen. (“GitHub”), een softwareontwikkelingsplatform, in een aandelentransactie van 7,5 miljard dollar (inclusief totale contante betalingen van 1,3 miljard dollar met betrekking tot gevestigde GitHub aandelenprijzen en een schadeloosstelling escrow),” – Nadella schreef.

“Sinds onze overname van GitHub afgelopen najaar is de groei versneld. Vandaag de dag wordt het gebruikt door meer dan 40 miljoen ontwikkelaars, met inbegrip van degenen die werken op de meerderheid van de Fortune 50.” – Nadella schreef: “Sinds onze overname van GitHub afgelopen herfst is de groei versneld.

Github is Microsoft’s op twee na grootste deals na LinkedIn en Skype.

1,6 miljard dollar voor andere acquisities

De andere 19 overnames van het bedrijf in het onlangs afgesloten boekjaar kosten 1,6 miljard dollar, wat betekent dat Microsoft gemiddeld 84,2 miljoen dollar heeft uitgegeven voor elke startup.

Deze omvatten verscheidene spelstudio’s om de productie van de Xbox Game Studios te stimuleren. De eerdere overnames van het bedrijf hebben ook zelf aankopen gedaan. Linkedin kocht de Glint van het de verlovingsbegin van de werknemersovereenkomst voor $400 miljoen, terwijl GitHub en identiteit-beheersbedrijf Drawbridge het bedrijf Pull Panda en Betrouwbare de codeveiligheidsfirma van het codeoverzicht kochten.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *