Aandelen nintendo kopen

Het succes van Nintendo’s nieuwe systeem, de Nintendo Switch, heeft de belangstelling voor Nintendo Co. Ltd., de Nintendo Switch, heeft een hernieuwde belangstelling voor Nintendo Co. (OTC: NTDOY) van potentiële en huidige investeerders. Het bedrijf meldde een enorme stijging van 261% van de bedrijfswinst van jaar tot jaar, en kondigde aan dat de omschakeling in minder dan negen maanden tijd de vorige console van het bedrijf, de Wii U, had overtroffen. Het bedrijf heeft ook zijn duw gezien om Nintendo-Gemerkte spelen op slimme apparaten terug te betalen, en zag inkomen van de sector toenemen tot 29.1 miljard Yen. Het bedrijf verwacht nu 15 miljoen Switch-consoles te verkopen voordat hun boekjaar in maart 2018 afloopt.

Over het geheel genomen ziet het er veel, veel beter uit voor Nintendo dan in voorgaande jaren. In 2014, verloor het bedrijf $46 miljard, maar heeft duidelijk hun fortuinen rond gedraaid, momenteel zittend bij een $53.8 miljard markt GLB.

Waar Nintendo aandelen kopen?

Dit kan o.a. via binck.

Nintendo heeft zijn hoofdkantoor in Kyoto, Japan, en de aandelenhandel van het bedrijf op de beurzen van Tokio en Osaka. Als Amerikaanse investeerders willen weten hoe ze Nintendo’s aandelen kunnen kopen en kunnen profiteren van het succes dat de Switch het bedrijf dat bekend staat om “Super Mario” en “Zelda”, heeft gebracht, dan zijn er een paar manieren om Nintendo’s aandelen in handen te krijgen.

American Depositary Receipts Nintendo

Amerikaanse beleggers kunnen Nintendo’s aandelen verwerven via American Depositary Receipts (ADR), die verhandeld worden op Amerikaanse aandelenmarkten. ADR’s zijn een relatief oude financiële innovatie, bedacht in 1927, en kunnen één aandeel, een aantal aandelen of een fractie van een aandeel in een buitenlandse onderneming vertegenwoordigen. Een ADR kan bijvoorbeeld 10 buitenlandse aandelen bevatten, of een tiende van een buitenlands aandeel. ADR’s worden beheerd door banken of makelaars en helpen investeerders om belangen in buitenlandse bedrijven te houden, hun portefeuilles te diversifiëren en de kosten en belastingen te verlagen die verbonden zijn aan het bezit van aandelen in buitenlandse bedrijven.

In het geval van Nintendo kunnen Amerikaanse investeerders een Nintendo ADR kopen die over the counter (OTC) wordt verhandeld met het tickersymbool NTDOY. Eén NTDOY ADR vertegenwoordigt een achtste van een Nintendo-aandeel dat in Japan wordt verhandeld. Een Amerikaanse investeerder moet dus acht eenheden van NTDOY verwerven om één gewoon aandeel van Nintendo te krijgen. Er is nog een andere Nintendo ADR die in de Verenigde Staten over de toonbank wordt verhandeld en het tickersymbool NTDOF gebruikt. Eén NTDOF ADR is gelijk aan één gewoon aandeel van Nintendo dat in Japan wordt verhandeld.

Aandelen nintendo kopen, koers en prijs

Amerikaanse investeerders moeten bij de aankoop van Nintendo ADR’s rekening houden met de wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de Japanse yen. De koers: Bij een wisselkoers van 100 yen voor elke Amerikaanse dollar, bijvoorbeeld, handelt NTDOF voor ongeveer $200 als één aandeel van Nintendo in Japan voor 20.000 yen handelt. Prijs van nintendo: Aangezien NTDOY een achtste van een gewoon aandeel is, handelt het tegen ongeveer een achtste van NTDOF. Als NTDOF handelt voor 200 dollar, dan handelt NTDOY voor ongeveer 25 dollar.

NTDOY versus NTDOF

Amerikaanse beleggers moeten rekening houden met het volume van de verhandelde aandelen in beide ADR’s wanneer ze kiezen tussen NTDOY en NTDOF om te investeren in aandelen van Nintendo. Het volume staat voor het aantal aandelen dat dagelijks, maandelijks of jaarlijks in een aandeel of ADR wordt verhandeld. Volume is belangrijk omdat het kan worden gerelateerd aan de liquiditeit; hoe meer er wordt gehandeld in de Nintendo ADR’s, hoe groter de kans dat de spread tussen het koop- en vraagbod voor de ADR’s kleiner is.

NTDOY heeft een hoger handelsvolume dan NTDOF, met dagelijks honderdduizenden NTDOY ADR’s die handelen in handen, vergeleken met duizenden voor de NTDOF ADR’s. De kans dat de spread tussen de koop- en vraagorders kleiner is, is groter. Met minder aandelenhandelshanden kunnen de bewegingen in de prijs van de ADR groter zijn. Dit kan nadelig zijn voor een belegger wanneer hij meer betaalt voor de aandelen en ze vervolgens voor minder verkoopt dan hij of zij zou hebben gedaan bij een hoger handelsvolume. De spread voor NTDOY ADR’s zal waarschijnlijk kleiner zijn, aangezien er dagelijks meer eenheden verhandeld worden. Wil je meer weten over aandelen kopen kijk dan op de pagina hoe je de koersen volgt en makkelijk een aandeel kan verkopen en kopen.

De mogelijkheid om een aandeel toe te voegen aan of af te knippen zodra het verworven is, is een andere overweging voor Amerikaanse investeerders wanneer zij besluiten om te investeren in NTDOY- of NTDOF-aandelen van Nintendo. Omdat NTDOY slechts een achtste van een aandeel vertegenwoordigt en ongeveer een achtste van de waarde van NTDOF is, kunnen investeerders hun Nintendo-belangen gemakkelijker aanvullen of aftrekken met betrekking tot het percentage. Beleggers worden gedwongen om een heel aandeel met NTDOF te kopen of te verkopen, terwijl ze via NTDOY hun Nintendo-belangen gemakkelijker kunnen aanvullen of aftrekken op een incrementele basis.

Reacties zijn gesloten.